Cătălin Cherecheș a salvat Maramureșul să fie îngropat în mizerie de către politrucii care pentru o funcție calcă în picioare sănătatea oamenilor

Social

“ Am datoria sfăntă să apăr Baia Mare și Maramureșul de politruci fără Dumnezeu. Să se “bată” cu mine și să lase cetățenii, orașul și județul în pace ” – Cătălin Cherecheș

Situație de criză in Maramureș. Colectarea și depozitarea deșeurilor menajere a fost suspendată printr-o decizie ce pare dictată politic și cu un urât miors electoral. Urmare a situației create primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș a convocat Comitetul Local pentru Situații de urgență.
Decizia luată de conducerea centrală a Gărzii de Mediu, respectiv a Agenției pentru Protecția Mediul făcea imposibilă, pentru moment, derularea activității de salubrizare menajeră în municipiul Baia Mare și în intreg județul Maramureș. Situația este una exterm de gravă, cu impact major asupra mediului și sănătății comunității, motiv pentru care primarul Cătălin Cherecheș a decis să declare război celor care au luat această decizie și să de- a un ultimatum pentru remedierea problemei celor care au suspendat activitatea menționată, fără să țină cont de riscurile la care expun maramureșenii și băimărenii. 

“ Baia Mare este pilonul principal al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Maramureș. Fără cantitatea de deșeuri pe care municipiul Baia Mare o introduce în acest sistem nu ar fi existat nici finanțarea de peste 100 de milioane de euro din fonduri europene de care ADI Deșeuri respectiv Consiliul Județean Maramureș a beneficiat. Acest sistem a fost gândit, acum 15 ani, într-un mod defectuos din perspectiva funcționării colectării, transportului , respectiv depozitării deșeurilor, iar lucrul acesta generează, din păcate, costuri foarte mari atât operatorilor economici cât și cetățenilor. Bineînțeles că din acest moment evaluăm noi, municipiul Baia Mare, cu fiecare oră care trece și în care nu se poate oferi acest serviciu public către cetățeni, care sunt prejudiciile.
Pe de altă parte, vreau să mentionez că municipiul Baia Mare a fost mereu, timp de 15 ani, ocolit în aceasta poveste a gestiunii deșeurilor în județul Maramureș și din punctul meu de vedere nu era necesar nici la Fărcașa să amplaseze un depozit ecologic care este soluția perimată în Europa. Puteam din acei bani, peste 100 de milioane de euro, să găsim o soluția tehnică- atât din perspectivă economică cât si din cea a mediului – la un nivel mult mai elaborat și în normele pe care atât Uniunea Europeană cât și celelalte state care au sisteme model de colectare, le agrează” 

Primarul Cătălin Cherecheș: Nu voi permite unor politruci să-și bată joc de băimăreni. Să se bată cu mine și să lase orașl în pace

“Consider că cineva își bate joc de cetățenii municipiului Baia Mare și ai Maramureșului. Lucrul acesta este cert și îl voi justifica în mod public. Nu voi permite ca cineva să își bată joc de această comunitate, să considere că se joacă cu deșeurile, respectiv cu sistemul de colectare și lasă în curțile oamenilor gunoiul, de dragul unor mofturi politice. Este o mizerie politică pe care o voi sancționa foarte drastic și mai mult de atât, îi anunț că e foarte complicat să intre într-un astfel de conflict, de cea mai joasă speță împotriva cetățenilor municipiului Baia Mare. Daca vor să se bată, să se bată cu mine, dar să lase orașul în pace”

Soluțiile primarului Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș pentru ieșirea din criză

“Avem toate soluțiile, depășind orice fel de barieră pentru remediera situției, astfel încât să rezolvăm lucrurile atât la nivelul Municipiului Baia Mare cât și în întreg județul. E o bataie de joc pe care o vom sancționa, iar celor care și-au permis să își bată joc de cetățenii municipiului Baia Mare și ai județului Maramureș – lăsând operatorul fără posibilitatea de a funcționa, respectiv lăsând gunoiul menajer la poarta oamenilor – le spun că o să le punem tot acest gunoi în casă. Dată fiind situația în care ne aflăm am decis să solicităm, în primul rând, Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență prelungirea valabilității autorizației de funționare provizorie pentru rampa de la Satu Nou de Jos cu atât mai mult cu cât există prevederi legale în acest sens care pot fi aplicate. Avem apoi posibilitatea depozitării în mașini pregătite pentru transport, astfel încât să transferăm aceste deșeuri din municipiul Baia Mare către alte depozite sau rampe de colectare din România. Nu în ultimul rând vom discuta cu reprezentanții unui operator economic din domeniul fabricării cimentului preluarea deșeurilor din Maramureș pentru o anumită perioadă de timp. Menționez aici că varianta prelungirii este cea normală, de bun simț, însă îmi doresc să fim pregătiți inclusiv pentru situația în care nu va fi aprobată prelungirea activității pentru rampa de la Satu nou de Jos, respectiv până la momentul la care societatea Drusal va finaliza procedura legală, tehnică de punere funcțiune a instalației de baloatre și sigilare a deșeurilor ” a mai arătat primarul Cătălin Cherecheș.
Comitetul Local pentru situații de Urgență a decis în acest context, mandatarea Municipiului Baia Mare în vederea preluării gestionării, colectării, transportului și depozitării deșeurilor menajere de pe raza municipiului Baia Mare în regie proprie și să ceară denunțarea contractului încheiat de Consiliul Județean, respectiv de Adi Deșeuri cu Drusal.
“Vreau să subliniez că impactul asupra mediului și sănătății populației, dat fiind faptul că vorbim despre 100 de tone de deșeuri zilnic, este unul major. Trebuie subliniat încă odată faptul că municipiul Baia Mare nu gestionează această activitate din luna decembrie a anului trecut, ea fiind gestionată de către Consiliul Județean respectiv de către ADI Deșeuri. Avem însă disponibilitatea să oferim soluții și să ne implicăm activ pentru a face acest serviciu să funcționeze și să eliminăm orice fel de risc asupra comunității noastre” a mai spus Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș -ultimatum pentru factorii de decizie: Dacă problema nu va fi rezolvată îmi asum, sub semnătură, rezolvarea ei cu riscul să mi se mai fabrice niște dosare penale. Am invățat că e la modă în perioadă electorală

Nu am nicio problemă, chiar dacă sunt reprezentanții unor entități care sancționează, să închiriem utilaje, respectiv să depozităm noi aceste deșeuri, iar în momentul în care se va finaliza procedura pentru balotare vom curăța locul în care am depozitat. Îmi asum sub semnătură acest lucru chiar dacă o să mă trezesc cu un dosar penal. Pentru că așa am fost crescut si educat, să fiu bărbat și nu cuier. Dacă sunt pus în scaunul de primar de către băimăreni, sunt pus să le apăr interesele și să fac orice chiar împotriva celor care în mod abuziv, tendențios, în mod parșiv și murdar își bat joc de această comunitate considerând că nu o să mai fiu votat. Este până la urmă problema liberalilor vopsiți Man, Kovacs , de fapt niște oportuniști politici post decembriști care nu au gestionat eficient acest județ și au lăsat pe umerii altora un dezastru greu de reparat. Avem soluții, dar vom găsi soluții și pentru cei care și-au permis aceste mizerii împotriva băimărenilor. Și nu repet : Să se lupte cu mine și să lase orașul în pace !

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns