Camere implantabile donate Secţiei de Oncologie a SJU Baia Mare

Social

Un număr de 30 de camere implantabile, în valoare de 14.600 de lei, au fost donate Secţiei de Oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare.

“Aceste camere implantabile se montează subcutanat, de regulă în regiunea subclaviculară şi astfel se evită ‘arderea’ venelor atunci când se administrează citostaticele, care sunt nişte medicamente foarte puternice folosite în chimioterapie. Astfel, pentru că medicamentele ajung direct în venele mari, ele sunt diluate imediat de torentul sangvin, astfel încât efectul toxic asupra venelor nu se mai poate manifesta. Pe cameră pot fi administrate şi soluţii nutritive (nutriţie parenterală, la pacienţii care nu se mai pot alimenta oral) sau chiar, în anumite condiţii, transfuzii de sânge”, a precizat, pe Facebook, coordonatorul Asociaţiei Prietenii Spitalului “Dr. Constantin Opriş”, Călin Herţeg.

Potrivit sursei citate, acţiunea umanitară a asociaţiei a fost sprijinită de administratorul SC BDM Grup Invest SRL din municipiul Baia Mare, Mircea Mitrea.

Asociaţia, care funcţionează sub deviza “Ajută pentru a fi Ajutat!”, este implicată anual în campanii de sprijinire a SJU Baia Mare prin dotarea cu echipamente şi tehnică medicală în urma donaţiilor făcute de cetăţeni şi firme din judeţul Maramureş.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns