De astăzi intră în vigoare proiectul primarului Cătălin Cherecheș – candidatul Coaliției pentru Maramureș pentru un nou mandat

Social

Doar pentru băimăreni – reduceri la factura Vital și gratuitate la transportul public.

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței extraordinare din data de 10 iulie o serie de proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează acordarea de reduceri la plata facturilor de apă și canalizare dar și extinderea gratuității transportului public în comun pentru toți pensionarii și intră în vigoare începând din 3 august. “Venim în sprijinul familiilor din Baia Mare care au venituri medii între 0 și 2200 de lei/persoană. Vom compensa cea mai mare parte din factura pentru serviciile de apă și canalizare (Vital), respectiv câte 75 l /persoană/zi. Exemplu: o familie cu 2 copii în care fiecare părinte are un salariu de 4000 de lei, cumulând împreună 8000 de lei, cu 2000 de lei venit mediu/persoană, va beneficia de o reducere de aproximativ 80 de lei/lună la factura pentru apă și canalizare. Ne putem da seama cât de bună este această inițiativă dacă ne gândim cât de multe familii trăiesc din venitul minim, adică din sume mult mai mici decât cele prezentate mai sus. Acest demers vine în sprijinul familiilor cu copii, dar nu numai, inclusiv în sprijinul vârstnicilor care, din păcate, majoritatea, au pensii nesimțit de mici după ce au lucrat din greu o viață întreagă! 

În plus extindem gratuitatea la transportul public în comun. Dacă până acum beneficiau de gratuitate pe mijloacele de transport public elevii, studenții, persoanele cu dizabilități și vârstnicii de peste 70 de ani, acum oferim gratuitate tuturor pensionarilor, indiferent de vârstă! În plus, ținând cont și de măsurile de distanțare socială pe care trebuie să le respectăm din dorința de a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19, vârstnicii care beneficiază de acest ajutor nu vor mai trebui să se prezinte trimestrial la Direcția de Asistență Socială pentru ridicarea adeverinței, ci anual. La fel, valabilitatea abonamentului emis va fi de un an” a spus primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns