Două spitale pregătite să preia copii posibil infectaţi de COVID-19

Social

Spitalul suport (TBC) şi Spitalul de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, ambele din municipiul Baia Mare, sunt pregătite pentru a prelua potenţiali pacienţi copii sau tineri în cazul unei infecţii COVID- 19, a informat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Rareş Pop.

“Avem, deocamdată, deja pregătite zece paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, cinci paturi la spitalul suport şi respectiv încă două pe secţia de ATI, tot la spitalul suport din Baia Mare. Legea prevede următorul lucru, copiii de până la 3 ani pot avea însoţitor”, a spus Rareş Pop.

Potrivit acestuia, urmează a fi amenajată o secţie de pediatrie în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ca şi zonă tampon în eventualitatea unui transfer către una din cele două spitale din Baia Mare.

Directorul DSP Maramureş a menţionat că în situaţia unui copil care prezintă potenţiale simptome, părintele trebuie să îl prezinte la UPU sau medicul de familie.

“Dacă un copil are simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios – febră, tuse, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie coroborate cu tulburări gastro-intestinale, diaree, părintele poate apela la medicul de familie sau la UPU”, a precizat Rareş Pop. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns