Primarul Cătălin Cherecheș a demarat reabilitarea Pieței Revoluției

Social

Piața Revoluției își recapătă farmecul – parcare subterană pentru 200 de mașini, amenjări moderne și fântâna arteziană reconstruită.

La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, Piața Revoluției din municipiul Baia Mare a intrat în reabilitare. Întreaga zonă va fi modernizată, astfel că, în scurt timp, băimărenii se vor putea bucura din nou de una dintre cele mai apreciate zone ale orașului. “Fântâna arteziană este primul element care va fi reabilitat și modernizat în cadrul amplului proiect prin care redăm băimărenilor una dintre zonele centrale din Baia Mare. Am demarat lucrările și în aproximativ trei săptămâni vă voi lansa invitația să veniți să ne bucurăm împreună de această fântână, rememorând amintirile din tinerețe, copilărie, când aceasta era una dintre principalele puncte de atracție din orașul nostru. În acest timp, se lucrează intens pentru realizarea noii fântâni cu tot ceea ce înseamnă automatizare, placări cu piatră, aducerea acestei atracții la cerințele zilelor moderne pe care le trăim acum. Fântâna va fi din nou un punct de reper al acestei zone, din perspectivă urbanistică. În primăvară, vom demara excavările aici, în inima pieței, unde vom amenaja parcarea subterană de 200 de locuri care va reuși să degajeze aglomerația din zonă. Până în vara anului 2021, estimez că și parcarea va fi finalizată și apoi vom trece la amenajarea finală a zonei cu tot ce ține de dotări de elemente pentru relaxare, plantări care să aducă o oază de frumos și de verde, pavare cu pavaj de o valoare estetică ridicată și durabilitate, toate acestea ca să readucem strălucirea centrului orașului” a spus primarul Municipiului Baia Mare , Cătălin Cherecheș. 

Proiectul de reabilitare a pieței propune o flexibilitate crescută a spațiului pentru a putea găzdui evenimente locale, precum concerte de dimensiuni mari sau mici și târguri săptămânale de produse tradiționale, strânse la un loc într-un mediu plăcut al unei piețe urbane moderne, deschisă spre activități publice destinate în primul rând băimărenilor, dar și turiștilor. În perioada sărbătorilor de iarnă Piața Revoluției va fi locul în care fiecare băimărean va putea serba, se va putea relaxa și bucura de atmosfera placută, creată special pentru caracterul fiecărui cetățean.

Un loc care va concura la scară europeană cu cele similare, dar care va avea în plus specificul maramureșean. Piata Revoluției va găzdui pe perioada iernii un patinoar artificial unde băimărenii vor avea ocazia să se distreze, acompaniați de muzică, lumini, târguri de Crăciun și de tradiționalul de acum brad de Crăciun. Piața Revoluției va deveni locul în care copiii, tinerii și seniorii comunității vor putea să se bucure de activitățile diverse pe care spațiul le poate găzdui sau să participe la evenimentele dedicate locuitorilor urbei, un spațiu care să combine lucrurile inovatoare cu trecutul istoric, într-un loc creat cu și pentru comunitate. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns