Parcări și zone verzi, nu blocuri noi într-un cartier liniștit

Social

Primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local au decis în favoarea băimărenilor care locuiesc în zona Bilașcu – Complex Pietrosul.

 Una dintre cele mai importante zone ale Municipiului Baia Mare, cunoscută sub denumirea “Pietrosul”, respectiv zona cuprinsă între B-dul București, strada Gheorghe Bilașcu și strada Petru Maior, va fi redată în curând băimărenilor. Asta după ce la propunerea primarului Cătălin Cherecheș, plenul Consiliului Local a votat împotriva realizării în zona menționată a unui complex imobiliar . Primarul Cătălin Cherecheș arată că decizia a fost luată în respect față de cetățenii care locuiesc aici, ținându-se cont inclusiv de faptul că zona este și așa una suficient de aglomerată. 

 „De câțiva ani a existat presiunea unor dezvoltatori imobiliari care doreau să aglomereze zona situată la intersecția Bulevardelor Unirii și București, respectiv doreau să construiască blocuri într-o zonă care, din punctul meu de vedere, nu se pretează pentru astfel de construcții și care nu ar face altceva decât să aglomereze și mai tare zona. Tocmai de aceea am susținut poziția și opinia celor care locuiesc acolo și cărora le-am garantat că din postura de primar, indiferent care vor fi presiunile politice asupra mea sau asupra consilierilor locali, voi lupta până la capăt pentru interesul lor și anume acela de a avea o viață liniștită în cartierul în care locuiesc.
În 24 august, prin votul dat în plenul Consiliului Local, a fost respins Planul Urbanistic Zonal, ceea ce ne dă posibilitatea să dezvoltăm coerent zona amintită. Totul în contextul în care reconfigurăm bulevardele din municipiul Baia Mare, dar și parcările aferente acestora, fiind util să generăm câteva zone de parcare mai ample în zonele adiacente acestor bulevarde. Una dintre aceste zone este cea din spatele complexului «Pietrosul», unde propunerea noastră este ca pe o suprafață limitată de teren să construim o parcare supraterană, pentru aproximativ 200 de mașini, pentru a degreva tot ceea ce înseamnă zona magazinului Maramureșul, respectiv una dintre cele mai aglomerate intersecții din municipiul Baia Mare.
Am satisfacția că, după mulți ani, le-am oferit liniște băimărenilor din zonă și pot să fie siguri că acolo nimeni nu îi va umbri cu trei, patru sau cinci blocuri de locuit și că nimeni nu le va genera disconfort în zona în care locuiesc. Este de altfel un model pe care îl vom urma atât în zona Munteniei – Moldovei, cât și în alte zone unde nu considerăm a fi utile astfel de aglomerări urbane” 
– a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns