Pregătiți pentru iarnă – Primarul Cătălin Cherecheș a dispus mobilizarea și va coordona și verifica personal activitatea

Social

60 de utilaje vor deszăpezi în Baia Mare Mobilizare fără precedent în Baia Mare, numărul de utilaje fiind de două ori mai mare decât în ultimii 30 de aniPrima ninsoare din acest an a găsit municipalitatea pregătită să intervină pentru deszăpezirea drumurilor. La numai câteva zeci de minute de la primi fulgi de zăpadă primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a făcut ultima verificare a utilajelor pregătite pentru intervenție, a stocurilor de material antiderapant disponibile și a dat undă verde primelor acțiuni pentru deszăpezirea carosabilului. “ Am făcut verificarea utilajelor pe care le avem pentru deszăpezirea în această iarnă. Avem 60 de utilaje la dispoziție, un efectiv de oameni suficient care să asigure și curățarea tuturor spațiilor intens utilizate de către băimăreni: stații de autobuz respectiv poduri și zonele școlilor și grădinițelor, unde este necesară o intervenție fără utilaje, manuală.

Avem la acestă oră un stoc de 500 de tone de sare. Utilajele sunt de capacitate mare, mijlocie și mică, atât pentru trotuare cât și pentru străzile în pantă sau pentru străzile din cartiere. Vreau să le mulțumesc cetățenilor municipiului Baia Mare care au înțeles și în anii precedenți că atunci când vorbim de aleea spre intrarea în bloc sau de trotuarul din fața casei e o datorie a noastră cetățenească să facem activitățile de deszăpezire. Vreau să le mulțumesc celor care au societăți comerciale și au înțeles obligația de a-și curăța zonele adiacente firmelor, magazinelor pe care le dețin “ a spus primarul Cătălin Cherecheș.
Cătălin Cherecheș a arătat că toate utilajele societăților cu care autoritatea băimăreană are contract pe aceste tipuri de servicii sunt în funcțiune, ceea ce va permite ca în acestă iarnă activitatea de deszăpezire să fie una fără cusur.

“ Vreau să le mulțumesc societăților care desfășoară activități de dezăpezire, pentru pregătirea impecabilă cu tot ceea ce înseamnă personal și utilaje, la un nivel pe care niciodată Baia Mare nu l-a avut. Sper să nu existe surprize. Dar, cu siguranță că cetățenii vor fi mulțumiți și personal mă voi ocupa de tot ceea ce înseamnă verificare, monitorizare și impulsionare a celor care desfășoară aceste activități de deszăpezire pe raza municipiului Baia Mare. Vom comunica cetățenilor toate numerele de telefon, adresele de e-mail, de Facebook si vom deschide toate liniile de comunicare de care dispunem astfel încât să fim la curent cu fiecare problemă pe care o avem în vre-un cartier al municipiului Baia Mare” a mai spus Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare dorește ca și în cazul deszăpezirii să facă echipă cu băimărenii, solicitându-le să îi transmită direct sesizările referitoare la eventualele sincope în activitatea de deszăpezire.
“Mă bazez pe dumneavoastră, cetățenii municipiului Baia Mare, pentru tot ceea ce înseamnă sesizarea mea directă atunci când există probleme și atunci când cei care se ocupă de activitățile de dezăpezire nu le rezolvă în timpul pe care ni- l dorim. Vom da atenție sporită trotuarelor din zona centrală a orașului dar și din zonele principale ale cartierelor, dar să nu uităm și cetățeni să nu uite că blocurile de locuit și toate aleile aferente blocurilor de locuit sunt totuși o chestiune care ține de bună gospodărire și de ceea ce înseamnă a fi cu adevărat un bun proprietar respectiv locatar al unor blocuri de locuit. Așadar le doresc mult spor la la muncă celor care lucrează pe fiecare utilaj și să avem o iarnă frumoasă ușoară și cu o dezăpezire eficientă” a mai spus Cătălin Cherecheș.
Listă utilaje: 8 utilaje multifuncționale, dotate cu lamă și sărăriță de capacitate mare minim 7 mc; 6 utilaje multifuncționale, dotate cu lamă și sărăriță de capacitate mare minim 5 mc; 2 utilaje multifuncționale 4×4 dotate cu lamă cu posibilitate de reglare în V și sărăriță pentru spații înguste, în interiorul cartierelor; 8 utilaje multifuncționale 4×4 dotate cu lamă și sărăriță pentru spații înguste, în pantă și trotuare; 6 autovehicule mutifuncționale, dotate cu lamă și sărăriță pentru spații greu accesibile; 2 cisterne pentru clorură calciu sau similar dotate cu rampă; 4 autobasculante transport zăpadă de capacitate mare; 4 autobasculante transport zăpadă de capacitate medie; 3 autobasculante transport zăpadă; 2 încărcătoare frontale multifunționale cu cupă; 7 buldoexcavatoare; 3 tractoare dotate cu lamă și sărăriță; 2 tractoare dotate cu lamă; 3 bobcat dotate cu cupă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns