Primarul Cătălin Cherecheș înființează rețeaua municipală pentru încărcarea autoturismelor electrice

Divertisment

Baia Mare – Oraș inteligent. Oraș verde.

Primarul Cătălin Cherecheș înființează rețeaua municipală pentru încărcarea autoturismelor electrice.Finanțare de 2.500.000 lei căștigată de primărie.

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanțare al proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Baia Mare”. Acesta a fost depus de către Municipiul Baia Mare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2.500.000 lei, iar suma finanțată din Fondul de Mediu este de 1.500.000 lei. Acesta prevede amplasarea primelor 9 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două prize de alimentare, în următoarele locații din Municipiul Baia Mare: parcare Str. Podul Viilor, parcare Str. Culturii (OJT), parcare B-dul Unirii (vizavi de Maramureșul), parcare Parc Mara, parcare B-dul Unirii (Finanțe), parcare Piața Izvoare, parcare Piața Universității, parcare Str. Victoriei (RFN) și parcare Piața Gării.
Stațiile de reîncărcare amplasate în zonele intens circulate din Baia Mare vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Administrația băimăreană încurajează astfel transportul electric şi nepoluant.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:
”Va fi un prim pas în a crea un întreg sistem care să aparţină exclusiv municipiului, astfel încât să putem într-un fel oferi cetăţenilor posibilitatea gratuită de a-şi încărca autoturismele şi de a impulsiona achiziţia de autoturisme electrice. Dorinţa noastră este, în primul rând, de a scădea costurile pe care le are fiecare cetăţean cu transportul cu astfel de autoturisme. Este o chestiune care ţine de modul în care gestionăm prietenos relaţia cu mediul.
Bineînţeles că sunt lucrări electrice care sunt destul de costisitoare, pentru că puterea pe care trebuie să o aibă fiecare punct de încărcare este destul de mare, dar noi considerăm aceste nouă puncte de încărcare ca un prim pas relevant.”
 Proiectul va fi finalizat în primăvara anului viitor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns