11 intevenţii neurochirugicale la SJU pe durata stării de urgenţă, respectiv alertă

Social

Activitatea medicilor Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare a fost una intensă în toată perioada stării de urgenţă, respectiv de alertă, efectuând-se un număr de 11 intervenţii chirugicale, majoritatea tumori cerebrale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, remis, miercuri, AGERPRES.

“Specialiştii au intervenit în cazul tuturor bolnavilor cu traumatologie cranio-cerebrală şi pacienţilor cu procese expansive intracraniene. În acest sens, au fost operate 11 cazuri de tumori cerebrale” , a declarat medicul primar neorochirurg Vasile Pop, manager interimar al SJU

Potrivit acestuia, la nivelul spitalului, pe perioada stării de urgenţă, toate solicitările legate de consulturile de specialitate au fost efectuate cu programare telefonică. În situaţiile în care medicul curant a decis internarea pacientului pentru continuarea investigaţiilor şi tratament, acestea s-au realizat, astfel încât pacienţii să beneficieze de procedurile medicale necesare.

“În Secţia Neurochirurgie a spitalului nu au fost internate cazuri de pacienţi confirmaţi sau suspecţi de COVID-19. În ceea ce priveşte situaţia la nivelul unităţii, au fost doar cinci cazuri de pacienţi confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cazuri gestionate conform normelor în vigoare emise de autorităţile competente, fără a periclita siguranţa celorlalţi pacienţi sau a cadrelor medicale şi auxiliare”, a precizat Vasile Pop.

Managerul SJU Baia Mare a menţionat că, toţi pacienţii cu suspiciune de îmbolnăvire cu COVID-19 sunt internaţi în spaţii izolate, special amenajate în acest sens, unde se efectuează testarea aferentă pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii şi unde beneficiază de tratament, în funcţie de afecţiunile medicale de care suferă.

“Din momentul în care s-a aflat de răspândirea rapidă a infecţiilor cu noul coronavirus, am luat decizii la nivelul conducerii, care au avut ca scop protejarea cadrelor medicale şi a pacienţilor noştri. În acest sens, s-au sistat vizitele în spital, s-a reglementat modul de trimitere a pachetelor pentru pacienţii internaţi, instalarea corturilor de triaj epidemiologic la intrările în unitate etc. De asemenea, în spital, cadrele medicale, sanitare şi personalul auxiliar au utilizat echipamentul de protecţie corespunzător” a spus Vasile Pop.

Conform aceleiaşi surse, la nivelul Secţiei Neurochirurgie, echipa de medici abordează toată patologia specifică, inclusiv malformaţii vasculare cerebrale, tumori sub şi supratentoriale, coloana cervicală, hidrocefalia, tumori vertebrale, discopatia vertebrală în fază chirurgicală. Activitatea de un volum şi complexitate deosebite este posibilă doar datorită eficienţei colectivului, exersată de-a lungul anilor şi a unei foarte bune colaborări cu celelalte specialităţi medicale. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns