25 milioane de Euro investiți în școlile, grădinițele și liceele din Baia Mare în 2020

Economic Social

Primarul Cătălin Cherecheș continuă programul Baia Mare – Educată.

Învățământul și educația din municipiul Baia Mare, respectiv unitățile de învățământ școlare și preșcolare, vor fi și în acest an o prioritate a Administrației Publice Locale. În ultimii ani au fost reabilitate, modernizate și dotate creșe, grădinițe, școli, licee sau colegii, iar elevii care învață la clasele pregătitoare au beneficiat de rechizite și ghiozdane gratuite, din dorința primarului Cătălin Cherecheș de a oferi tuturor copiilor condiții unitare de studiu. În plus, în 2020 sunt anunțate investiții importante în multe unități de învățământ din municipiul Baia Mare, investiții menite să crească nivelul calitativ al actului educațional. “Am investit sume considerabile în reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ – de la creșe, grădinițe, școli și până la licee și colegii. Continuăm acest demers și ne vom opri doar când condițiile vor fi unitare la toate unitățile de învățământ. Avem mai multe proiecte cu privire la renovarea și reabilitarea pe bani europeni a unor unități de învățământ. Este vorba despre Grădiniţa Micul Prinţ, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10, Şcoala I. L. Caragiale, Școala A. Iancu, Şcoala V. Alecsandri, Şcoala Dr.Victor Babeş, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Simion Bărnuţiu, Şcoala A. Ivasiuc, Şcoala Gimnazială nr. 18, Şcoala Dimitrie Cantemir, Şcoala N. Bălcescu și Colegiul Național Mihai Eminescu. Sunt unități unde vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică, de reparații ale construcţiilor, lucrări de refacere a finisajelor interioare , Mai mult se va realiza adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv vor fi create rampe de acces în clădire, sau vor fi montate platforme oblice mobile” a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare. 

 Lucrările a căror valoare se ridică la aproximativ 20 de milioane de Euro vor demara în cel mai scurt timp și vor fi implementate pe parcursul următorilor doi ani.
“Am atras atenția și am cerut o mai mare implicare la ceea ce înseamnă proiectele de reabilitare și extindere acolo unde urmează să intervenim. Voi urmări îndeaproape toate șantierele în lucru și mă voi asigura că peste tot se face treabă de calitate” a mai arătat Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare. Acestea nu sunt însă singurele proiecte pe care municipalitatea le are în derulare. Astfel, în acest an vor fi finalizate lucrările la Grădinița din Cartierul Vasile Alecsandri, unitate de învățământ care va deservi aproximativ 180 de copii, la standarde moderne, și care va avea, în premieră pentru România, și o grupă cu predare în limba rusă. 

“ Construim grădinița într-o zonă a municipiului în care am efectuat numeroase lucrări de infrastructură.Ne dorim cu această unitate de învățământ să creăm pentru cei mici condiții europene pentru educare. Suntem o comunitate care are viitor și vrem să dăm astfel șansa acestor copii să fie performanți pe piața muncii la nivel global, nu doar la nivelul unei comunități restrânse ” a spus primarul Municipiului Baia Mare. Potrivit lui Cătălin Cherecheș un alt proiect important care se află în derulare vizează modernizarea Colegiului Tehnic “Transilvania” din Municipiul Baia Mare. În acest caz este vorba despre modernizarea și dotarea spațiilor atelier ale colegiului. Valoare proiectului este de peste 5 de milioane Euro, iar odată cu aplicarea lui va crește calitatea infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă din municipiul Baia Mare, dar nu numai. În opinia primarului Cătălin Cherecheș, educaţia este prioritară, fiind şansa dezvoltării municipiului Baia Mare. Investițiile masive, de peste 25 de milioane Euro, pe care autoritatea locală le face anul acesta la unitățile de învățământ din municipiul Baia Mare sunt o dovadă în plus a dorinței fără echivoc de sprijinirea educației tuturor copiilor din comunitate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns