Sute de persoane au venit la SJU Baia Mare, odată cu redeschiderea ambulatoriului integrat şi altor secţii medicale

Social

Câteva sute de persoane au stat, luni, la rând pentru a ajunge la consultările din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, fapt ce a creat o stare de disconfort pacienţilor care se aflau în cortul de triaj.

“Ne bucură faptul că maramureşenii au încredere în serviciile oferite de medicii SJU, însă pentru a preveni situaţiile de supraaglomerare, aşa cum s-a întâmplat şi azi, venim cu rugămintea ca toţi cei care doresc să fie văzuţi de specialiştii noştri să îşi facă telefonic programarea şi să încerce să completeze chestionarul înainte de a sosi la spital. Totodată, rugăm pacienţii şi aparţinătorii să se prezinte la unitatea medicală conştienţi fiind de faptul că se admite intrarea în incinta instituţiei cu doar 20 de minute înainte de ora programată pentru consultaţie, iar un pacient poate avea un singur însoţitor. Programările se fac în ordinea solicitărilor, indiferent dacă sunt consultaţii care îndeplinesc condiţiile contractuale sau consultaţii contra cost, iar solicitanţii se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate”, a declarat managerul SJU Baia Mare, Alexandru George Oros.

Acesta a precizat că după efectuarea triajului, pacienţii se vor adresa fişierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului, deoarece nu se permite aşteptarea îndelungată în faţa cabinetului medical. Inclusiv bolnavii programaţi de medicul specialist curant trebuie să anunţe la fişier ora programării.

“În momentul programării, solicitanţii trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, nr. telefon), iar programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile. Rugămintea noastră este ca toţi cei care intră în spital să poarte mască de protecţie şi să respecte măsurile de igienizare a mâinilor, aşa cum prevăd şi reglementările Guvernului României instituite în starea de alertă, atunci când ne aflăm într-un spaţiu public închis”, a spus Alexandru George Oros.

Managerul SJU Baia Mare a mai subliniat că unde e posibil, se menţine consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist. Totodată, pentru a fluidiza accesul în spital, încă de luni s-a luat decizia de a fi permis accesul în spital pe trei intrări diferite. Astfel, pacienţii care au programare la Radiologie şi Imagistică Medicală, la Diabet sau la Pediatrie, vor intra pe uşa laterală, cea de la RMN. Pacienţii care se prezintă pentru internări de zi sau eliberare certificate de deces, se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pentru celelalte cabinete medicale, rămâne accesul în spital prin intrarea principală.

Deşi este permisă şi prezentarea directă la fişier pentru programare, acest lucru doar prelungeşte timpul de aşteptare al pacienţilor până la accesul în spital, fapt pentru care se recomandă ca toţi cei care apelează la serviciile medicilor din Ambulatoriul Integrat să încerce să îşi facă programare telefonic, pentru a se reduce cât de mult timpul de aşteptare. În cazul în care sunt pacienţi care doresc să îşi facă programarea la fişier, acest lucru va fi posibil zilnic, doar între orele 13.00 – 18.00.

Tot pentru a reduce timpii de aşteptare precum şi timpul petrecut în cortul de triaj, pentru completarea chestionarului, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, prin managerul interimar Alexandru George Oros, pune la dispoziţia pacienţilor, în format PDF, pe site-ul unităţii medicale, documentul care poate fi completat de fiecare persoană, înainte de prezenţa fizică la spital. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns