Creştere a numărului de pacienţi la UPU Baia Mare după ieşirea din starea urgenţă

Social

După ieşirea din starea de urgenţă s-a constat o creştere a prezentărilor pacienţilor în UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, a informat unitatea medicală pe pagina oficială de Facebook.

Conform aceleiaşi surse, în perioada stării de urgenţă, între 16 martie şi 15 mai, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a acordat asistenţă medicală pentru 6.688 de pacienţi.

Potrivit medicului şef UPU, dr. Dan Roman, după ieşirea din starea de urgenţă s-a remarcat o creştere a numărului de pacienţi care s-au adresat serviciului de urgenţă, un procent considerabil fiind reprezentat de persoane care au suferit diverse traumatisme.

“Mai precis, în perioada 15 mai – 25 mai 2020, la urgenţă au ajuns 1.586 de pacienţi. Dintre aceştia, 227 au prezentat traumatisme, în special fracturi accidentale. Încurajăm respectarea regulilor de distanţare socială şi igienă, recomandate de către autorităţi şi prezentarea în Unitatea de Primiri Urgenţe în cazuri justificate, pentru a nu supraaglomera acest serviciu şi a evita riscul de contagiozitate”, a menţionat Dan Roman.

Accesul în spital, atât pentru serviciile Ambulatoriului Integrat, cât şi serviciul de urgenţă, se realizează doar după efectuarea triajului epidemiologic. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns