Toți copiii din Baia Mare care încep clasa 0 au primit ghiozdane și rechizite gratuite

Social

1200 de ghiozdane echipate, livrate acasă, din inițiativa primarului Cătălin Cherecheș.

Elevii din clasa pregătitoare beneficiază și în acest an de rechizite și ghiozdane gratuite din partea autorității locale. Proiectul a fost implementat la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș și are loc pentru al șaselea an consecutiv. “Toți copiii din Baia Mare care încep clasa 0 primesc câte un ghiozdan echipat cu rechizite. În acest an aproape 1200 de copilași încep această nouă etapă importantă din viață. Din dorința de a-i proteja, dar și pentru a merge din prima zi de școală cu noile ghiozdane, am decis să le livrăm pe toate acasă, cu sprijinul asistenților sociali și medicali de la Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei Municipiului Baia Mare. Le mulțumesc colegilor mei pentru efortul depus în acest weekend în care împreună facem o mare bucurie micuților care vor păși pentru prima dată în școală! Educația stă la baza dezvoltării sănătoase a oricărei comunități. Îmi doresc să le oferim micuților care pășesc în sistemul de învățământ un imbold să iubească școala, cartea, învățătura, iar părinților și dascălilor o nouă dovadă că administrația publică locală susține accesul la educație al copiilor din orașul nostru.

Investim în reabilitarea și modernizarea creșelor, grădinițelor, școlilor și liceelor din Baia Mare, dar cred că trebuie să venim și în sprijinul părinților și al copiilor. Pe lângă bucuria unei noi etape din viață, elevii, părinții și dascălii se află astăzi în fața unei provocări. Am convingerea că respectând măsurile impuse la nivel național, cu sprijinul meu și al administrației publice locale care a investit sume impresionate pentru asigurarea tuturor celor necesare în această perioadă în unitățile de învățământ din Baia Mare, vom reuși să depășim cu succes și această perioadă. Clasa pregătitoare reprezintă pentru copii un nou început, o nouă provocare, iar primul ghiozdan rămâne în amintirea copiilor. Prin acest demers demonstrăm grija noastră faţă de copii şi viitorul lor. Este important ca toţi elevii să aibă parte de cel puţin aceleaşi standarde. Sunt copii care provin din familii cu posibilităţi mai reduse şi ne dorim ca acest aspect să nu reprezinte o concurenţă. De aceea şi în acest an şcolar, toţi elevii care frecventează clasa pregătitoare vor fi la acelaşi nivel din punct de vedere al rechizitelor şi al ghiozdanelor. Într-o unitate de învăţământ, toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la educaţie!
Educația este, pe toate planurile, o prioritate pentru administrația băimăreană. Doar prin educație putem să clădim cu adevărat viitorul comunității și al municipiului Baia Mare! Mult succes în noul an tuturor elevilor, părinților și dascălilor! 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns