Primarul Cătălin Cherecheș ”Pune suflet pentru bunici”

Social

O viață mai bună pentru seniorii comunității – prioritatea Municipiului Baia Mare.

Pe lângă tot ce ține de investiții în toate domeniile prioritare, reabilitarea și modernizarea orașului nostru, Cătălin Cherecheș se asigură că bunicii noștri nu sunt singuri și sunt sprijiniți de administrația publică locală! ,,Pune suflet pentru bunici”, este o inițiativă a primarului Cătălin Cherecheș care urmărește îmbunătățirea calității vieții unui număr de aproximativ 200 de persoane vârstnice dependente, expuse riscului de excluziune socială, în principal prin asigurarea accesului la serviciile de îngrijire personală la domiciliu, servicii de recuperare/ reabilitare, servicii de consiliere socială și de informare. ,,Pune suflet pentru bunici”, este unul dintre proiectele la care țin foarte mult și care este finanțat din fonduri europene. Fotografiile realizate pe parcursul derulării programului sunt mai mult decât grăitoare, fiind suficient să ne uităm atent la fețele acestor oameni, la zâmbetul și bucuria lor! Unii dintre ei se află în situații de risc, mulți nu au un sprijin la bătrânețe, majoritatea sunt bolnavi sau au condiții medicale care le îngreunează viața de zi cu zi, iar comunitatea de multe ori nu știe măcar de existența lor.

De aceea este important ca la nivelul administrației locale să găsim resurse pentru a-i susține, pentru a le alina singurătatea și a mai prelua din greutăți. Asigurăm bunicilor noștri servicii de îngrijire personală la domiciliu: servicii medicale, servicii medicale conexe, consiliere socială și servicii de natură socială pentru persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. Pentru mine a fost din prima zi o prioritate să vin cu soluții concrete de sprijin pentru cele mai vulnerabile categorii ale comunității noastre: seniori, copii, persoane cu nevoi speciale. Și voi continua și de acum să sprijin aceste categorii, la fel vor face și colegii mei din administrația locală! Acordăm servicii de îngrijiri la domiciliu pentru aproape 200 de vârstnici din Municipiul Baia Mare. Toți beneficiază de servicii medicale și servicii sociale, unii fac kinetoterapie, alții fizioterapie sau logopedie. Cei care au o stare de sănătate mai precară beneficiază de brățările inteligente prin care le este monitorizată starea de sănătate 24 din 24. Le pregătim o masă caldă, le facem cumpărături, îi ajutăm să trăiască într-un mediu curat.

Chiar dacă acest proiect, din punct de vedere financiar nu este unul impresionant, faptul că ajutăm sute de seniori să trăiască o viață mai bună este de neprețuit!” a spus Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și are o valoare totală de 2.651.459,14 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul Social European 2.253.740,27lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns