Proiectul primarului Cătălin Cherecheș pentru dezvoltarea cartierului ”Pintea Viteazul” a primit undă verde

Social

Noul cartier, destinat băimărenilor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus.

La inițiativa primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aleșii locali au fost chemați, în 1 septembrie, să-și de-a acordul pentru proiecte de importanță majoră care-i vizează pe băimăreni și comunitatea din care fac parte. De departe cel mai însemnat este cel care vizează “Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul”.
Astfel, cu unanimitate de voturi, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a aprobat proiectul inițiat de primarul Cătălin Cherecheș privind dezvoltarea acestui cartier.
“Unul dintre proiectele de dezvoltare urbană, cu rol profund social menit să ridice calitatea vieții în municipiul Baia Mare este proiectul pe care l-am depus, pentru care avem contract de finanțare din fonduri europene și care prevede ‘’Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire în zona Pintea Viteazul.
Este vorba despre zona cuprinsă între str. Brâncoveanu și Bdul Unirii, o zonă generoasă, de aproximativ 10 hectare, în care vrem să extindem și să prelungim str. Gării pentru a se intersecta cu bd. Unirii. Am prevăzut aici a se construi întreaga rețea rutieră și bineînțeles blocuri de locuit, cu caracter social, destinate deopotrivă tinerilor, specialiștilor și persoanelor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus. Proiectul mai prevede realizarea, în noul cartier, de zone de sport, zone pentru copii, pentru agrement, dar și grădiniță. 

Noul cartier, destinat băimărenilor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus. Eu cred că un astfel de proiect completează din punct de vedere urbanistic în mod logic și coerent tot ceea ce înseamnă municipiul Baia Mare, anulând o zonă degradată și dându-i utilitate.
Am satisfacția că am găsit împreună cu colegii mei această resursă importantă, cea a fondurilor europene, pentru a putea să construim acest proiect care are ca și perioadă de implementare finală anul 2023” a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.
Odată realizat proiectul va aduce îmbunătățirea mediului construit, reabilitarea zonelor verzi, crearea spațiilor recreative, precum și facilitarea accesului persoanelor defavorizate la servicii sociale, medicale, educative și de ocupare. Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona “Pintea Viteazu”, Municipiul Baia Mare, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială, a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns