Anunț de interes public privind taxa de salubrizare

Social

Dragi băimăreni,

Știți deja foarte bine că am fost nemulțumit în ultimii ani de modul în care a fost gestionată activitatea de salubrizare în municipiului Baia Mare. La fel, m-a nemulțumit și tarifarea cetățenilor pentru colectarea deșeurilor, așa că am inițiat proiectul de hotărâre care stabilește că de la 1 ianuarie 2020 contractele băimăreniilor cu societatea Drusal se suspendă, iar băimărenii plătesc doar o taxă de 7 lei /persoană/lună, față de 13 lei /persoană/lună cât plăteau până acum.

Am redus practic cu aproape 50% prețul la salubrizare și aveți la dispoziție 2 modalități online pentru declararea și plata acesteia, respectiv 11 puncte unde puteți declara și achita fizic această taxă.

Găsiți mai jos, punctual, cu adresă exactă și program de lucru, toate punctele în care puteți depune fizic declarația și unde puteți achita această taxă:

Primăria Municipiului Baia Mare, strada Gheorghe Sincai nr. 37

Luni-Miercuri: 8:15 – 15:00
Joi: 8:15 – 16:00
Vineri: 8:15 – 14:00

Direcția de Venituri a Municipiului Baia Mare situată pe str. Crișan nr. 2

Luni-Miercuri: 8:15 – 15:00
Joi: 8:15 – 16:00
Vineri: 8:15 – 14:00

Ghișeul Direcției de Venituri a Municipiului Baia Mare, situat pe str. Școlii, nr. 1

Luni-Miercuri: 8:30 – 12:30 |13:00 – 16:00
Joi: 8:30 -12:30 | 13:00 – 16:00
Vineri: 8:30 – 12:30

Ghișeul Direcției de Venituri a Municipiului Baia Mare, Bd. Independenței, nr. 2C

Luni-Miercuri: 8:15 – 15:00
Joi: 8:15 – 16:00

Plata poate fi efectuata și la Casieriile S.C. Vital S.A. situate pe:

  • Str. Gheorghe Șincai nr. 21,
  • Bd. Republicii nr .20
  • Bd. Republicii nr. 62

Deschidem puncte speciale pentru locuitorii din cartierul Firiza în incinta Căminului Cultural, unde declarațiile vor fi preluate miercurea și vinerea între orele 8.30 -15.00, dar și pentru locuitorii Cartierului Ferneziu la Școala Mihail Sadoveanu, str. Lunci nr 22, respectiv Școala nr. 13, str. Lunci nr .72, unde declarațiile vor fi preluate în zilele de marți și joi tot între orele 8.30 – 15.00.

Depunerea declarațiilor și plata taxei ONLINE: cum descărcăm, completăm și transmitem declarația prin intermediul internetului.

Puteți depune și achita online taxa de salubrizare urmând următorii pași:

  1. Descarcărcați declarația accesând linkul: www.bit.ly/declaratiesalubrizare sau www.baiamare.ro pagina principală accesând caseta Declaratie salubrizare – Declarație de impunere privind Taxa specială de salubrizare pentru persoane fizice
  2. Completați și scanați/fotografiați declarația
  3. Trimite-ți declarația pe e-mail la adresa: venituri@baiamare.ro

Pentru achitarea online a taxei de salubrizare puteți accesa www.baiamare.ro , sectiunea plătește taxe și impozite locale sau www.bit.ly/taxebaiamare

Taxa mai poate fi achitată prin mandat poștal care va fi expediat pe adresa: Direcția de Venituri Primăria Baia Mare str. Crisan nr.2

Alte informații importante despre taxa de salubrizare:

În situația apariției oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul de persoane care locuiesc în imobil, proprietarul imobilului are obligația de a depune declarația rectificativă în termen de 30 de zile de la data apariţiei modificării respective.

Sunt scutite de la plata taxei de salubrizare următoarele categorii de persoane: veteranii și văduvele de război, văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat, precum și cei ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate.

Dr.Ec . Cătălin Cherecheș – Primarul Municipiului Baia Mare

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns