Primele 10 camere de monitorizare video montate în puncte cheie din Baia Mare

Social

Municipiul Baia Mare va fi monitorizat video. Pentru ca băimărenii să fie în siguranță și pentru ai descuraja pe cei care nu respectă ordinea, siguranța și sănătatea publică, primarul Cătălin Cherecheș a decis amplasarea și darea în folosință a primelor 10 camere de supraveghere video din Municipiul Baia Mare.
În repetate rânduri au fost semnalate Autorității Publice Locale încălcări ale regulilor de ordine publică și conviețuire socială, dar și legate de modul în care, în unele zone ale orașului, sunt depozitate de către diferite persoane deșeuri, inclusiv cele menajere.

“Una dintre prioritățile mele ca primar și a colegilor mei din administrația locală a municipiului Baia Mare este siguranța cetățeanului, ordinea publică și respectarea normelor de conviețuire socială. Din acest motiv, ne-am străduit permanent să îmbunătățim dotările și modalitățile prin care poate fi atins acest obiectiv. Amplasarea în 10 puncte cheie ale orașului a primelor camere de supraveghere video este un nou pas pe care îl facem pentru a fi eficienți și pentru a-i face pe cetățeni să se simtă protejați și respectați. Camerele video vor fi amplasate în punctele în care au fost semnalate probleme, mai cu seamă în ce privește modul în care sunt depozitate deșeuri, inclusiv menajere. Acestea sunt conectate la un sistem integrat de monitorizare care va funcționa 24 de ore din 24 de ore și care va fi gestionat de către personalul Biroului de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale.

Urmează să finalizăm implementarea întregului sistem de monitorizare video al orașului, care este extrem de util, în condițiile în care Baia Mare se poate defini și este recunoscut ca un oras curat, un oraș din ce în ce mai sigur și, nu în ultimul rând, un oraș care respectă oamenii„ a spus Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare.
Primele 10 camere de supraveghere vor fi amplasate în zona Complexului Ferneziu; str. Gheorghe Marinescu -lângă Grădinița nr.10; Str. Dimitrie Cantemir – lângă OPC; Str. Nucului; Str. Gării ; B.dul Traian nr. 25; Str.Transilvaniei nr.8; str. Mărășești la intersecție cu Bdul Republicii , urmând ca la intersectia str. Păltinișului cu strada Pășunii să fie montate două astfel de camere video.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns