PROTEJĂM BAIA MARE – Spitalul TBC, primul spital suport în Sistemul Național de tratament pentru COVID-19 din Maramureș

Social

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, autoritatea locală a dotat la standarde ultramoderne secția ATI a spitalului În contextul creșterii și extinderii numărului îmbolnăvirilor cu Coronavirus Autoritatea Publică locală a Municipiului Baia Mare Locală a decis realizarea și dotarea, la cele mai înalte standare a unei secții ATI la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea (TBC), spital care devine unul suport dedicat pacienților cu Coronavirus.

“Am avut de luat o decizie dificilă, în numele băimărenilor. Noi,băimărenii, suntem oameni de onoare care ne dedicăm comunității atunci când e nevoie. Avem un spital de pneumoftiziologie pe care la sugestia Ministerului Sănătății, împreună cu responsabilii sistemului sanitar din județ, am decis să-l transformăm într –un spital suport în Sistemul Național de Tratament pentru Coronavirus, respectiv un spital care va intra în sistemul național de secții de terapie cu paturi pentru bolnavii infectați cu noul Coronavirus”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Saloanele ultramoderne pentru terapie intensivă

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea” s-a lucrat zi și noapte pentru amenajarea, modernizarea și dotarea unittății pentru a putea fi primiți pacienți infectați cu virusul care face ravagii în toată lumea. Este vorba despre o finanțare exclusiv a Primăriei Baia Mare, după ce la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Consiliul Local a aprobat direcționarea unor fonduri consistente în acest sens.
“A fost un efort ieșit din comun din partea tuturor: al medicilor implicați, al constructorilor, al angajaților din zona medicală și administrativă a spitalului. Nu în ultimul rând, a fost un efort financiar considerabil, însă am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil și firesc în această perioadă dificilă. Le mulțumesc și celor care s-au alăturat proiectului nostru susținând acest demers. Avem acum secție de terapie intensivă, dar și sală de operații, inclusiv pentru cezariene și alte secții necesare pentru tratarea pacienților cu diverse afecțiuni, dar care sunt infectați cu acest virus.

Baia Mare este de acum un punct strategic la nivel național în lupta împotriva noului Coronavirus. Le mulțumesc medicilor și asistentelor din Spitalul Județean de Urgență care au acceptat să se dedice acestui proiect, medicilor, asistentelor și infirmierelor de la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru că înțeleg să se dedice profesional, să își sacrifice o perioadă viața de familie. Să trăiască și să muncească câteva săptămâni sau luni pe “muchie de cuțit”, având atenția orientată spre pacient, dar și spre protejarea lor. Le mulțumesc pentru că au acceptat, pentru sănătatea băimărenilor și a românilor, să vină în echipa acestui nou spital suport. Îi asigur de respectul meu și al comunității noastre. a mai arătat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns