Spitalul TBC din Baia Mare se află într-un amplu proiect de extindere şi modernizare

Social

Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) “Dr. Nicolae Ruşdea” din municipiul Baia Mare, spital de linia I, derulează un proiect în valoare de 3,5 milioane lei, pentru a mări capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu COVID-19, a informat Primăria Municipiului Baia Mare.

Conform aceleiaşi surse, proiectul de investiţii în infrastructura sanitară a spitalului a debutat în luna aprilie a acestui an, la iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş.

“Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin investiţii în cadrul unităţii sanitare Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Dr. Nicolae Ruşdea’ Baia Mare. Durata proiectului este de 9 luni, cu finalizare la data 31.12.2020”, a informat municipalitatea.

Obiectivele specifice ale proiectului constă în limitarea efectelor extrem de grave ale virusului SARS-CoV-2 asupra populaţiei prin dotarea cu aparatură şi dispozitive medicale de specialitate a compartimentului ATI al unităţii sanitare, dotarea secţiei chirurgicale a Spitalului cu aparatură şi dispozitivele necesare desfăşurării actului medical în condiţii optime de siguranţă menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Valoarea totală a proiectului de investiţii este de 3.588.134,43 lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns