Trei centre pentru testarea gratuită pentru COVID-19 în județul Maramureş

Social

Aproximativ 50.000 de cetăţeni din judeţ se vor putea testa gratuit pentru depistarea noului coronavirus, analizele urmând să fie efectuate în 3 centre în baza parteneriatului încheiat între Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria Municipiului Baia Mare, a informat preşedintele CJ, Gabriel Zetea.

Potrivit acestuia, cele 3 laboratoare de biologie moleculară care efectuează teste COVID-19 în judeţ funcţionează la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus.

“Cetăţenii pot accesa platforma https://testaminmaramures.ro/, respectaţi paşii indicaţi şi aşteptaţi să fiţi contactaţi pentru recoltarea probelor la unul din cele 5 centre din jud. ţ (…) Respectaţi paşii de înscriere şi semnaţi acordul de confidenţialitate, după care veţi primi un prim e-mail, care să vă confirme înscrierea. Odată programaţi pentru recoltare, veţi fi anunţaţi prin e-mail sau telefonic despre ziua în care sunteţi programaţi pentru prelevarea de probe”, a spus Gabriel Zetea.

Cele 5 centre de recoltare sunt în Baia Mare: câte unul la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi Spitalul de Pneumoftiziologie, iar alte două se află la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns