CJ distribuie kituri pentru testare cu sprijinul Crucii Roşii şi al Serviciului de Ajutor Maltez

Social

Peste 35.000 de kituri cu materiale de protecţie pentru categoriile de persoane vulnerabile din judeţul Maramureş vor fi distribuite primăriilor din mediul rural, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gabriel Zetea.

Kiturile sunt distribuite cu sprijinul voluntarilor din Crucea Roşie Română – Filiala Maramureş şi Serviciului de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare.

„Fiecare astfel de kit cuprinde măşti, mănuşi, dezinfectanţi, dar şi produse pentru igiena personală. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilităţi sau însoţitori ai acestora, precum şi alte categorii de persoane defavorizate sau nevoiaşe”, a precizat Gabriel Zetea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, peste 7.000 de kituri au ajuns miercuri la o parte dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ: Ardusat, Fărcaşa, Gârdani, Ariniş, Asuaju de Sus, Băiţa de Sub Codru, Băseşti, Bicaz, Oarţa de Jos, Ulmeni, Sălsig, Groşi, Dumbrăviţa, Copalnic-Mănăştur, Cerneşti, Târgu Lăpuş, Cupşeni, Băiuţ, Suciu de Sus, Groşii Ţibleşului, Coroieni, Vima Mică şi Lăpuş.

„Am fost prezent, personal, în câteva localităţi, pentru a vedea cum se desfăşoară acţiunea şi doresc să mulţumesc atât colegilor din Consiliul Judeţean, cât şi voluntarilor de la Crucea Roşie şi Serviciul Maltez pentru implicare şi profesionalism”, a subliniat Zetea.

Acesta a adăugat că în cursul zilei de joi urmează a fi distribuite 27.000 de kituri în alte comune din judeţ.

„Sănătatea nu are preţ iar protecţia maramureşenilor este extrem de importantă pentru administraţia judeţeană. Mă bucur că aceste kituri ajung la toţi cei aflaţi în categoria vulnerabilă şi sperăm ca gestul nostru să aducă un plus de speranţă în sufletele beneficiarilor!”, a mai menţionat în postare Gabriel Zetea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns