Direcţia de Asistenţă Socială asigură zilnic cumpărăturile pentru persoanele vârstnice din Baia Mare

Social

Salariaţii Direcţiei de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei municipiului Baia Mare efectuează aproape zilnic cumpărăturile necesare persoanelor în vârstă care nu pot ieşi din casă sau celor fără aparţinători, a precizat, luni, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

„Aproape, zilnic suntem alături de părinţii şi bunicii noştri şi încercăm să le oferim alimente celor în nevoie, facem cumpărăturile necesare pentru cei care nu pot ieşi din casă cumpărăturile necesare. (…) Consider că în acest mod ne protejăm bunicii, persoanele în vârstă, dar şi persoanele aflate într-o situaţie dificilă în aceste momente. Suntem responsabili faţă de cei care de-a lungul anilor, a unei vieţi, au făcut ceva pentru Baia Mare” a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a subliniat că acţiunea de ajutorare a persoanelor vârstnice sau a celor cu nevoi speciale a început în urmă cu două săptămâni şi va continua cât timp e necesar.

„Avem peste două săptămâni deja, moment în prin intermediul colegilor Direcţiei de Asistenţă Socială, a asistenţilor sociali, dar şi a asistenţilor medicali comunitari, derulăm în paralele mai multe acţiuni menite să vină în sprijinul vârstnicilor. (…) Răspundem, aproape zilnic, solicitărilor venite din partea seniorilor pentru efectuarea cumpărăturilor zilnice sau necesarul de medicamente de la farmacii, plata facturilor. De asemenea, avem în grijă persoane peste 65 de ani care nu au aparţinători sau au venitul sub minim pe economie. Le ducem un coş cu produse de bază şi alimente necesare pentru a face faţă acestei perioade dificile. Avem numărul de telefon dedicat pentru seniori unde orice vârstnic din Baia Mare poate solicita ajutor pentru achiziţia de alimente, medicamente sau sprijinul constând în pachetul săptămânal de alimente” a spus Cătălin Cherecheş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns