Investiţie de 1,2 milioane de lei într-o secţie de biologie moleculară la DSVSA Maramureş pentru depistarea SARS-Cov-2

Social

O nouă secţie de biologie moleculară şi analiză genetică, care va fi utilizată şi pentru depistarea virusului SARS-Cov-2, a fost inaugurată în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş (DSVSA) Maramureş, costul investiţiei cifrându-se la peste 1,2 milioane de lei, a anunţat ANSVSA.

“Suma a fost necesară pentru achiziţionarea de aparatură şi tehnică de ultimă generaţie care, pe lângă investigaţii în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţei alimentare, va fi utilizată şi pentru identificarea genomului viral SARS-Cov-2. Prin această investiţie se asigură creşterea capacităţii de testare a populaţiei din judeţ, iar DSVSA Maramureş va deveni secţie suport pentru testarea şi diagnosticarea cazurilor de COVID-19”, se arată în comunicatul ANSVSA.
Până în prezent, DSVSA Maramureş dispunea de o secţie de biologie moleculară şi analiză genetică al cărui nivel de securitatea permitea utilizarea tehnicii RT-PCR pentru investigarea prezenţa genomului viral al pestei porcine africane, nu însă şi al viruslui SARS-Cov-2. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns