În zorii Ajunului, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă pentru a salva alți pacienți aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Social

La Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare a avut loc o nouă prelevare de organe de la un donator de 67 de ani, intrat în moarte cerebrală. Datorită generozității familiei, cinci oameni se pot bucura azi de o noua şansă la viaţă primită prin transplant de ficat, rinichi şi cornee.

Transmitem sincere condoleanţe familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care a avut puterea să o ia în aceste momente dificile. Mulţumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureşan, care a avut emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem efortul întregii echipe medicale şi conducerii Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare pentru implicarea deosebită şi susţinerea Programului Naţional de Transplant.

Cursa contracronometru pentru viaţă a fost preluată în noaptea ce-a trecut de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni şi Institutul Clinic De Urologie Si Transplant Renal Cluj, coordonate de doi profesionişti desăvârşiţi şi devotaţi acestei activităţi de mulţi ani, Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Florin Elec.

Efortul lor a fost transmis echipelor de transplant ale celor două spitale din Bucureşti şi Cluj Napoca. Aici, alte echipe de chirurgi şi anestezişti, pentru care Viaţa are prioritate, vor închide cu succes „lanţul vieţii”. Corneea se va transplanta la Spitalul Militar Central Bucuresti.

Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns