SCOALA MAMEI la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare organizează, de la finalul lunii curente, cursuri pentru iniţierea viitoarelor mame, privind etapele sarcinii, naşterea, lăuzia, alăptarea şi îngrijirea nou-născutului.

„Cursurile sunt gratuite şi vor fi susţinute de medici din cadrul secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. Pregătirea viitoarelor mămici se va structura pe mai multe module, săptămânale, în cadrul cărora acestea vor beneficia atât de o prezentare a informaţiilor de bază, cât şi de răspunsuri la întrebările cele mai frecvente referitoare la tematica abordată”, a precizat directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pîrvănoiu.

„Dorim să venim în sprijinul gravidei prin acoperirea celor mai importante aspecte privitoare la sarcină şi naştere, în cadrul acestor sesiuni de pregătire – de la principalele analize care trebuie efectuate, alimentaţia corespunzătoare, pregătirea pentru naştere, până la explicarea procesului efectiv al naşterii. Încurajăm naşterea naturală şi sperăm să scădem indicele cezarienelor. De asemenea, participantele vor avea posibilitatea de a se informa şi despre alăptare şi îngrijirea corectă a nou-născutului, cu sprijinul colegilor din cadrul secţiei de Neonatologie „, a declarat dr. Timiş Gavrilă, medic şef secţie Obstetrică – Ginecologie.

Prima sesiune de cursuri va debuta în data de 21 octombrie, începând cu ora 18:00, la Centrul de Planificare Familială, situat pe strada Progresului nr. 2, etajul I. Programările se fac la numărul de telefon 0745675958, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns