Primarul Cătălin Cherecheș salvează Piața Izvoare

Social

“În contextul ultimelor zvonuri care au fost lansate în spațiul public de către diverse personaje cu diverse interese mai mult sau mai puțin benefice comunității băimărene, fac următoarele precizări:
     • Piața Izvoare va rămâne proprietatea municipiului Baia Mare
     • Piața Izvoare va rămâne piață agroalimentară
     • Piața Izvoare va rămâne în administrarea Primăriei
     • Piața Izvoare va deveni o piață modernă prin investiția Primăriei
     • Piața Izvoare va fi locul unde primăria ca administrator va proteja în mod strict producătorii agricoli, dar și cumpărătorii băimăreni Și toate acestea, cel puțin cât sunt eu primar al Municipiului Baia Mare și trăiesc în acest oraș. Piața Izvoare va rămâne piața agroalimentară și nu voi ceda nici un fel intereselor manifestate de companii private care doresc să își amplaseze afacerile în acea zonă .

Am lucrat, în ultimii ani, împreună cu specialiștii la reconfigurarea zonei aferente Pieței Izvoare, inclusiv din perspectivă urbanistică. Ne-am gândit deopotrivă la circulația autovehiculelor, dar și la cea pietonală, la parcări. În paralel, cu specialiștii din zona juridică am reușit, după o luptă foarte dură, să recuperăm Piața Izvoare împreună cu alte piețe. Le-am luat înapoi, în patrimoniul municipiului Baia Mare de la cei care în mod nelegal au folosit bunurile comunității de mai bine de 20 de ani, încasând de pe spatele băimărenilor în mod nedrept sume importante. Ne aflăm acum în momentul în care Consiliul Local trebuie să aleagă dintre propunerile pe care le avem pentru reconfigurarea, modernizarea și eficientizarea acestei zone. Decizia mea este una foarte hotărâtă: atâta timp cât sunt primar al Municipiului Baia Mare și trăiesc în acest oraș, Piața izvoare va rămâne piața agroalimentară. Piața Izvoarele este și va rămâne un simbol, este recuperată de către Primăria Baia Mare prin efortul meu și al colegilor mei. O vom moderniza și o vom oferi băimărenilor în următoarea perioadă ca un spațiu pentru comerț cu produse agroalimentare unde vor activa în exclusivitate producători. Vom elimina diverșii comercianți care nu fac altceva decât să se folosească în mod abuziv de munca producătorilor și să tranzacționeze produsele la prețuri prea mari. Vom avea, conform proiectului, zone pentru flori, pentru legume, fructe, produse lactate, pentru tot ceea ce înseamnă o piață agroalimentară așa cum trebuie și așa cum băimărenii își doresc să fie Piața Izvoare. Este dorința și menirea mea să salvez Piața Izvoare, să o protejez de interese imobiliare și vă garantez că așa va fi. Proprietatea și administrarea va rămâne întotdeauna a Municipiului Baia Mare, investiția o va face Municipiul Baia Mare chiar și din bugetul local, astfel încât să fie și o sursă de venit pentru administrația locală. Așa că îi invit pe toți cei care au alte gânduri, să își pună pofta în cui! Să nu se mai gândească la diverse metode prin care să acapareze zone de interes ale municipiului, unde doar municipiul și doar băimărenii trebuie să aibă un beneficiu!” a spus Cătălin Cherecheș primarul Munciipiului Baia Mare .

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns