Producţia de măşti FFP2 va ajunge la 150.000 de bucăţi zilnic

Social

Producţia de măşti FFP2 la compania Techtex, agreată de Ministerul Sănătăţii, va ajunge la o capacitate de 150.000 de bucăţi pe zi, până pe 15 mai, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Mihai Filip.

„Am pus în funcţiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producţie a măştilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producţia acestui tip de echipament cu grad înalt de protecţie, astfel că, până la data de 15 mai 2020, vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măşti FFP2 pe zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar şi către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producţie, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară”, a spus Mihai Filip.

Potrivit reprezentanţilor companiei, toate echipamentele de protecţie sunt înregistrate şi avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Măştile chirurgicale produse asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, dar şi de Ministerul Apărării Naţionale. Şi echipamentele de protecţie realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecţia pentru încălţăminte (botoşii), toate de unică folosinţă, au fost trimise spre testare şi autorizare către Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. În urma procedurilor şi în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor şi specificaţiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene”, a declarat preşedintele firmei Taparo, parte a companiei, Ioan Filip.

Măştile chirurgicale produse în luna aprilie au fost distribuite în special către spitale, foarte multe comenzi fiind făcute prin intermediul asociaţiilor şi fundaţiilor umanitare.

Conform aceleiaşi surse, se livrează continuu către spitale din judeţele Maramureş, Bihor, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba, Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Dolj, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Constanţa şi din Bucureşti.

De asemenea, se distribuie echipamente de protecţie către Jandarmerie, Poliţie, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării, agenţii judeţene de şomaj.

Administraţia companiei a mai menţionat că în fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline şi botoşi, dar şi 2.000 de lenjerii de pat.

Aceste echipamente de protecţie sunt distribuite primordial către spitalele din mai multe zone ale ţării. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns