A fost recepționat noul corp de clădire al Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa

Social

Noul Spital de Boli Psihice Cronice Borșa, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost recepționat și funcționează la capacitatea optimă, transmit reprezentanții forului județean. Unitatea de la Borșa este „unicul spital construit de stat de la zero în ultimii 30 de ani”, susține CJ Cluj, finanțat exclusiv din fondurile județului. Imobilul are regimul de înălțime D+P+2E, pe o suprafață desfășurată de aproximativ 3.000 mp.

„Am construit singurul spital public din România în ultimii 30 de ani. Spitalul de la Borșa a costat 3 milioane de euro, bani 100% proveniți din bugetul Consiliului Județean. Vom continua să investim în sănătate, este o prioritate pentru Consiliul Județean Cluj”, a precizat președintele forului județean, Alin Tișe.

Potrivit CJ Cluj, noua clădire dispune de cabinet medical și de tratament la fiecare etaj, bloc alimentar nou la demisol, sală de recreere la fiecare nivel, 27 de saloane cu câte 4-6 paturi și băi proprii, respectiv de un personal medical format din 29 de asistenți medicali, un medic infecționist, un medic internist și 7 medici psihiatri. Spitalul dispune de o farmacie cu circuit închis, o sală de mese, o spălătorie, precum și alte spații de depozitare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns